Телешко по монголски

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 31.01.2016
Телешко по монголски
 
Необходими продукти:
500 г телешка пържола (от бут)
1/4 ч. ч. царевично нишесте
1/2 ч. ч. зехтин
2 стръка зелен лук

за соса:
1/2 ч. ч. соев сос
1/2 ч. ч. кафява захар
3 скилидки чесън
2 с. л. настърган джинджифил
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Соевият сос се смесва с кафявата захар, наситнения чесън, джинджифила, 2 с. л. зехтин и 1/2 ч. ч. вода. Сместа се загрява в тенджера, докато леко се сгъсти (около 5-10 минути) и след това съдът се дърпа от огъня.
2
Месото се нарязва на тънки хапки и се смесва с царевичното нишесте.
3
В тенджера загрейте 1/2 ч. ч. зехтин.
4
Добавете телешкото и гответе, до готовност на месото (около 1-2 минути), след което извадете месото върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

5
Върнете тенджерата със соса на котлона. Изсипете месото вътре и гответе на умерен огън, докато сосът се сгъсти (около 2-3 минути).
6
Накрая поръсете с наситнения зелен лук и сервирайте веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2016
Само да кажа, че телешкото го варих един час в херметическа тенджера без сол и дафинов лист. Всички го харесаха ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: