Телешко по градинарски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2001
Телешко по градинарски
 
Необходими продукти:
600г телешко месо
4 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. ч. гъби
2 шепи зелен фасул
1/2 л телешки бульон
1 в. ч. бяло вино
6 с. л. олио
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Телешко по градинарски
Лукът се нарязва надребно, морковите и зеленият фасул – на колелца, гъбите – на филийки, чесънът се счуква. Месото се нарязва на кубчета и се овалва в брашното.
2
Телешко по градинарски 2
В тенджера се сгорещява мазнината и кубчетата месо се запържват, докато получат златист цвят.
3
Телешко по градинарски 3
Месото се изважда върху салфетка, която да отнеме излишната мазнина.
4
Телешко по градинарски 4
В тенджерата в същата мазнина се запържва лукът, прибавят се морковите и зеленият фасул. Запържва се няколко минути под капак и се налива виното.
5
Телешко по градинарски 5
Връща се месото. Сместа се кипва и се разрежда с бульон. Задушава се 40-50 минути, докато месото е почти готово. Поставят се гъбите и чесънът. Задушава се още 15 минути. Накрая се подправя с черен пипер и сол. Подходяща гарнитура е сварен бял ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: