Телешко по бургундски

Печено месо във френско вино
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2011
Телешко по бургундски
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
2 глави лук
150 г гъби
2 моркова
4 скилидки чесън
200 г бекон
400 мл бургундско червено вино
100 г доматено пюре
50 мл олио
4 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко по бургундски

Месото се нарязва на четири парчета и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Телешко по бургундски 2

Запечатва се на тиган, в олиото, от всички страни. После се прехвърля в съд за печене.


3
Телешко по бургундски 3

Лукът, морковите, гъбите и чесънът, нарязани на едро и беконът, нарязан на кубчета, се запържват в същия тиган.


4
Телешко по бургундски 4

Прибавят се при месото. Налива се виното и се слагат дафиновите листа и черния пипер на зърна.


5
Телешко по бургундски 5

Доматеното пюре се разтваря в малко вино и се прибавя. Съдът се похлупва и ястието се пече в загрята на 150 градуса фурна за 4 часа.


6
Телешко по бургундски 6

Когато е готово се поръсва със ситно нарязания магданоз и се сервира.

 


 


Съвет: Поднесете с картофи или нудълс.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2019
Стана много вкусно. Изключително подходящо ястие за посрещане на гости.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2017
Получи се много добре. Спазих рецептата, температурата и времето. Стана крехко и вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Смятам, че виното трябва да се намали на половина, като се замести с бульон. Знам, че французите използват дори по-голямо количество вино в тази рецепта, но на мен ми дойде в повече.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Страхотно се получи! Особено ако се консумира с качествено Пино Ноар ;)!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
И аз ще го пробвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: