Телешко гювече с картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2003
Телешко гювече с картофи
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
5 големи картофа
2 глави лук
3–4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
2–3 щипки мащерка
3–4 стръка магданоз
1 стрък целина
настърган кашкавал за поръсване
краве масло за намасляване
сол, черен и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко гювече с картофи
Картофите се настъргват на едрото ренде. Гювечето се намаслява и по краищата му се притискат настърганите картофи, така че да се получи нещо като гнездо. Запичат се без капак за 10–15 минути при температура 180 градуса.
2
Телешко гювече с картофи 2
Лукът се нарязва на шайби. Запържва се до златисто в умерено загрято олио. Обръща се и се поръсва с мащерката.
3
Телешко гювече с картофи 3
В мазнината от лука за около 1/2 минута се запържват ситно нарязаните целина и магданоз. Прибавя се доматеното пюре и се разбърква. Температурата се увеличава и се добавя каймата. Разбърква се и се пържи, докато стане на трохи. Овкусява се с черен пипер и сол.
4
Телешко гювече с картофи 4
Запеченото картофено гнездо се изважда от фурната и отгоре се поставя плънката. Гарнира се със запържените шайби лук. Пече се похлупено 20 минути при температура 180 градуса. 1–2 минути преди да се извади, се наръсва с настърган кашкавал и червен пипер.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: