Телешко фрикасе с естрагон

Източник: Бон Апети
Дата: 25.06.2004
Телешко фрикасе с естрагон
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол
4–5 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. естрагон
30–40 г краве масло
1 ч. л. горчица
2–3 с. л. брашно
150–200 мл студено прясно мляко
2 моркова
1 глава лук


Начин на приготвяне:
1
Телешко фрикасе с естрагон
Месото се поставя в дълбока тенджера, в която предварително е загрято олиото, и се запържва, докато се зачерви от всички страни. Добавят се нарязаните наедро моркови и лук, наливат се около 200 мл вода и се стрива кубчето бульон. Месото къкри под капак на ниска температура около час – час и половина, при нужда се долива вода.
2
Телешко фрикасе с естрагон 2
Когато месото се свари, в бульона се стрива естрагонът и се оставя да ври още 3–4 минути.
3
Телешко фрикасе с естрагон 3
Маслото се разтопява в дълбока тенджера, слага се горчицата и добре се разбърква. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи кашичка. След това се налива млякото и се бърка, така че да се получи гладка смес.
4
Телешко фрикасе с естрагон 4
Бульонът се прецежда, като лукът се отстранява, а морковите се запазват за декорация. Добавя се към млечната смес и се бърка, докато се сгъсти. Месото се нарязва на филии, залива се със соса и се декорира със сварените моркови.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: