Телешко филе със сос от ряпа и горчица

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Телешко филе със сос от ряпа и горчица
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
3 с. л. зехтин
4 с. л. кълнове от люцерна за украса
100 г ряпа
1 глава лук
100 мл червено сухо вино
1 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. горчица
50 мл готварска сметана
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на филии и се запича от двете страни в тиган със зехтина за по 3–4 минути, за да се запазят месните сокове.
2
Телешкото се изважда от тигана и в същата мазнина за няколко минути се запържва нарязаният надребно лук, докато се карамелизира. Сипва се виното и ври на умерен огън около 10–15 минути.
3
Сосът се прецежда и в тигана се добавят накълцаната ряпа и кубчето бульон, разтворено в 200 мл вода. Ври още 6–7 минути, след това се добавя горчицата и сметаната. Сосът се разбърква добре и се овкусява със сол и пипер.
4
Месото се залива със соса и се запича за 10 минути във фурна на 200 градуса.
5
Телешкото се поднася в чиния, украсено с кълновете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: