Телешко филе с вино "Малбек"

Гост: Клаудия Бенега, експорт-мениджър на винарска изба "Трапиче" в гр. Мендоса
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2008
Телешко филе с вино
 
Необходими продукти:
1 бр. телешко бонфиле
200 г печурки
20-30 г масло
2 чушки
1 глава лук
1/2 бутилка вино "Малбек" (300-350 мл)
1 кубче телешки бульон
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Телешко филе с вино
Телешкото филе се почиства, нарязва се наедро и се посолява.
2
Телешко филе с вино
Лукът и почистените чушки се нарязват наедро.
3
Телешко филе с вино
Месото се запържва равномерно от двете страни в загрети масло и зехтин, след което се изважда.
4
Телешко филе с вино
Лукът и чушките се запържват няколко секунди в сока от месото.
5
Телешко филе с вино
Добавят се целите гъби и се връща месото.
6
Телешко филе с вино
Сипват се разтвореният във вода телешки бульон и виното "Малбек".
7
Телешко филе с вино
Поръсва се с риган и се задушава под капак 20-30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: