Телешко филе с манатарки

Гост: Иво Стоянов
Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2002
Телешко филе с манатарки
 
Необходими продукти:
300 г телешко филе
200 г стерилизирани манатарки
200 г течна сметана
50 мл коняк
10 зърна зелен пипер
олио
сол
40 г масло
2-3 стръка копър
1 пакет замразени зеленчуци микс


Начин на приготвяне:
1
Телешко филе с манатарки
Месото се нарязва на дебели филийки, овкусява се със счукан зелен пипер и се пържи в силно загрято олио по 3-4 минути от всяка страна, като накрая се посолява.
2
Телешко филе с манатарки 2
Сметаната се изсипва в загрят тиган и към нея се прибавят манатарките. След около 4-5 минути сосът е готов.
3
Телешко филе с манатарки 3
Зеленчуците се запържват на силен огън в масло за 3-4 минути. Поръсват се със ситно нарязан копър и се поднасят като гарнитура към месото.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Топ!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Намалих соса и не стигнах до зеленчуците.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2021
Намалих соса и не стигнах до зеленчуците.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: