Телешко филе "Миньон"

(авторски поглед на Андрей Стоилов)
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2009
Телешко филе
 
Необходими продукти:
160 г телешко филе
30 г прошуто крудо
100 г броколи
30 г моркови
1/2 червена чушка
1 картоф (сварен)
10–20 г краве масло
1 филия хляб
1 парче пате (пастет от гъши дроб)
2 яйца
2 с. л. сос „Демиглас“ (опушен)
60 г печурки
1 клонка мащерка
сол, бял пипер и индийско орехче на вкус
зехтин и краве масло за пържене


Начин на приготвяне:
1
Телешко филе
Филето се овкусява със сол и пипер и се увива в парчетата прошуто. Запечатва се в тиган със сгорещен зехтин и клонка мащерка, за да се ароматизира месото. Прехвърля се в сгорещена на 200 градуса фурна и се пече 10 минути, за да бъде средно изпечено.
2
Телешко филе
Броколите се накъсват на розички, морковите и чушките се нарязват на парчета и се бланшират във вряща подсолена вода. В тиган се сгорещява масло и броколите, морковите, чушката и картофът се сотират за кратко. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийско орехче. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнината.
3
Телешко филе
От филията хляб с помощта на малък ринг се изрязват два кръга. Между тях се поставя парче гъши дроб, обработен предварително на водна баня и ароматизиран с трюфел олио, сол и индийско орехче. Панира се в две разбити яйца и се изпържва в добре сгорещена мазнина. Изважда се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Телешко филе
Гъбите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Сотират се в сгорещена мазнина за 2–3 минути и се добавя сос „Демиглас“. Разбърква се и се оставя на слаб огън, докато сосът се хомогенизира. Дръпва се от огъня, добавя се малко масло и се разбърква.
5
Телешко филе
В средата на чинията се оформя кръг от броколите, върху него се слага канапето с гъшия дроб. Отгоре се поставя телешкото филе миньон. Гарнира се с картофа, моркова и чушката, полива се със соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: