Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2011
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин
 
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
100 г салами (италиански колбас)
100 г сирене (“Фонтина” или “Скаморца”)
50 г сирене “Пармезан”
100 г галета
3 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене

за картофите с розмарин:
600 г картофи
200 мл зехтин
2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин

От телешкото бонфиле се отстраняват краищата, обезципява се и се отваря с нож по дължината, така че да се получи парче с правилна форма. Овкусява се със сол и черен пипер.


2
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 2

В купа се смесват стритият с малко сол на паста чесън, настиненият пресен лук, магданоз, салами, нарязан на тънък жулиен, сирене “Фонтина” – на кубчета, настъргания пармезан, зехтина и галетата, препечена в сух тиган. Разбърква се добре.


3
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 3

Готовата смес се разпределя върху месото и то се завива на руло.


4
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 4

Завързва се с конец и се прибира в хладилника за 1–2 часа, за да поеме ароматите.


5
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 5

След това се реже на парчета с широчина 4 сантиметра. Запържват се на тиган с малко зехтин, под капак, за 2–3 минути от всяка страна. След това се пече в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.


6
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 6

Картофите се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 0,5 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода и се оставят да се охладят.


7
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 7

Подреждат се в тава, върху хартия за печене, намазана със зехтин.


8
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 8

Овкусяват се със сол, черен пипер и розмарина. Напръскват се със зехтин и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, докато хванат златиста коричка.


9
Телешко брачоле с гарнитура от хрупкави картофи с розмарин 9

Конеца се отстранява от месото и то се сервира с картофите.


 


Съвет: Месото можете да поднесете с доматен сос или демиглас.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: