Телешко бонфиле с къпинов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
3-4 клонки магданоз
2 с. л. смлени орехови ядки
2 с. л. зехтин
1 ч. л. масло
50 г къпини
30 мл червено вино
1 щипка мащерка
1 ч. л. захар
50 мл сметана
1 щипка естрагон


Начин на приготвяне:
1
Телешко бонфиле с къпинов сос
От месото се оформят два медальона, в които с помощта на нож се оформя джоб. Пълнят се със смес от ситно нарязан магданоз и смлени орехови ядки.
2
Телешко бонфиле с къпинов сос 2
Филетата се пържат в загретите олио и масло. След това се изваждат, а мазнината се запазва.
3
Телешко бонфиле с къпинов сос 3
В мазнината от филетата се прибавят сметаната, солта и естрагонът за сметановия сос.
4
Телешко бонфиле с къпинов сос 4
Къпиновият сос се приготвя, като захарта се карамелизира, добавят се къпините, мащерката и виното и се оставя на огъня, докато виното се редуцира наполовина. Сервира се, като в порционна чиния се сипва сметанов сос, поставят се филенцата и се полива с къпинов сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: