Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос "Трюфел", гарнирано с грах, аспержи и глазирани зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
100 г гъши дроб
20 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус
50 г пресни аспержи
20 г моркови
10 г ряпа
50 г спанак
30 г грах
20 г целина (глава)
10 г лук шалот
20 г краве масло
10 мл течна сметана
20 г трюфел пюре
100 мл вино
20 мл "Порто"
10 мл трюфел олио
50 г сос "Демиглас"


Начин на приготвяне:
1
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
Месото се поръсва с морска сол и пипер меланж. Маслото се сгорещява на среден огън и месото се глазира в него, като се полива с помощта на лъжица и постепенно се завърта от всички страни. Изцежда се мазнината и месото се слага във фурната на 200 градуса за 8 минути.
2
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
Медальоните от гъшия дроб се поръсват с морска сол, слага се и 1 щипка захар, за да балансира остатъчната горчивина. Тиганът се сгорещява добре без мазнина и медальоните се запечатват от двете страни. Изваждат се върху салфетка, да се отцеди излишната мазнината.
3
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
Продуктите за соса се слагат в касерола и сосът се вари до хомогенизиране. Преди да се използва, в него се слага много малко масло, сгорещява се за кратко, за да стане по-плътен.
4
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
В тиган се сгорещява 1 с. л. масло и малко зехтин и почистеният и измит спанак се сотира бързо на силен огън, като се обръща няколко пъти. Поръсва се със сол. Прибавят се аспержите, морковите и ряпата, за да се темперират, и тиганът се дръпва от огъня.
5
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
Продуктите за пюрето от грах се задушават в тиган, овкусяват се със сол и пипер и се пасират с малко течна сметана. С помощта на две лъжици се правят кенели от пюрето и се подреждат в чинията за сервиране. Прибавят се морковите и аспержите.
6
Телешко бонфиле „Росини” с гъши дроб и сос
Прибавя се месото, нарязано на парчета. Отгоре се поставя спанакът, а върху него – медальоните от гъши дроб. Залива се с горещия сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: