Телешко бонфиле по балкански

Сочно телешко с гъбен сос, класика
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2011
Телешко бонфиле по балкански
 
Необходими продукти:
1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Телешко бонфиле по балкански

Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100–150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.


2
Телешко бонфиле по балкански 2

Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.


3
Телешко бонфиле по балкански 3

После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, до състояние медуим и докато хванат коричка.


4
Телешко бонфиле по балкански 4

Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.

 

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: