Телешки винен кебап

С гарнитура от чеснови картофи с магданоз
Източник: Бон Апети
Дата: 09.05.2012
Телешки винен кебап
 
Необходими продукти:
1 кг телешки врат
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 моркова
2 стръка селари
400 г домати от консерва
3 ч. ч. червено вино
50 г свинска мас
1 връзка магданоз
2 с. л. брашно
1 с. л. захар
1/2 с. л. черен пипер на зърна
1 с. л. червен пипер
2 дафинови листа
сол на вкус

за гарнитурата:
800 г картофа
2 скилидки чесън
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки винен кебап

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маста, до златисто. След това се изважда от съда.

 


2
Телешки винен кебап 2

Лукът, чесънът, целината, морковът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в мазнината, в който се е пържило месото.

 


3
Телешки винен кебап 3

Добавят се брашното, червеният пипер и се слагат доматите, които са пасирани предварително. Налива се и виното.

 


4
Телешки винен кебап 4

Връща се месото, слага се половината наситнен магданоз, дафиновият лист и черният пипер на зърна. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност на месото, като се поръсва и захарта. Сервира се с останалия нарязан магданоз.

 


5
Телешки винен кебап 5

Картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се нарязват на големи кубчета. Запържват се в сгорещеното масло, накрая се прибавят наситнените чесън и магданоз.

 


6
Телешки винен кебап 6

С ринг се оформя гарнитурата и около нея се слага кебапа. Поръсва се с магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2022
Всички са доволни!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Страхотно се получи, в началото само се чудех за времето, колко точно да го оставя да къкри, но го оставих докато соса се изпари до абсолютно сгъстяване. Всички опитали го бяха изключително доволни!
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
чудесна идея за зимната трапеза! Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Телешкото е в в моята диета/без жлъ1ка съм/.Съставките му се отразяват добре на храносмилането ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: