Телешки стекчета с хамон и сос „Марсала“

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2010
Телешки стекчета с хамон и сос „Марсала“
 
Необходими продукти:
800 г телешко филе
150 г хамон
олио за печенето
сол и черен пипер на вкус
1 глава лук
2 с. л. краве масло
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
200 мл „Марсала”
1 кубче телешки бульон
3 с. л. сметана
1 ч. л. пипер микс на зърна
700 г спанак
1 с. л. каперси
1 с. л. трюфел олио
сол и черен пипер на вкус
5–6 чери доматчета за украса


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на стекчета и се овкусява със сол и пипер, завива се със слайсовете хамон и се запича в намазнен тиган за 2–3 минути от всяка страна.
2
Сосът се приготвя, като маслото се разтопява и наситненият лук се сотира. Добавят се подправките и се бърка 3–4 минути. Долива се марсалата и ври, докато се редуцира до 1/2. Сосът се прецежда от подправките, добавя се разтвореният в 500 мл вода телешки бульон и се бърка още 2–3 минути.
3
В готовия сос се слагат стекчетата и се варят в соса 6–7 минути на умерен огън. Накрая се сипва сметаната и готвенето продължава още 3–4 минути.
4
Спанакът се почиства и се измива. Сотира се в тиган с каперсите, олиото и се овкусява със сол и пипер. Поднася се като гарнитура към сготвените и залети със соса стекчета. Украсява се с чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: