Телешки шол със суджук

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Телешки шол със суджук
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
2 подкови суджук
1 глава лук
1 морков
100 г целина
300 г чери доматчета
3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
2 стръка мащерка
3 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешкото се нарязва на порционни парчета. Зеленчуците (без чери доматчетата) се нарязват надребно. Всичко се запържва в тиган за 4–5 минути, доливат се 400 мл вода и се задушава на слаб огън.
2
След като водата се изпари, се добавя суджукът, нарязан на шайби, и сместа се сипва в глинен съд или тава. Наливат се 500 мл вода, слагат се червеният пипер, мащерката, нарязаният див лук и доматчетата, нарязани на половинки. Овкусява се със сол и пипер.
3
Покрива се с капак или алуминиево фолио и се пече на 180 градуса около 2,5 часа, като месото се проверява на всеки 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: