Телешки ростбиф с конфи и сини сливи

Гост: Явор Захариев, заместник-председател на Асоциацията на българските готвачи
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2009
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
100 г тиква
7-8 сини сливи
2 с. л. мед
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. редукция от тъмен балсамов оцет
1 щипка захар
зехтин за пържене
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи
Тиквата се нарязва на кубчета, а сливите – на парченца, след което се запичат, като леко се карамелизират със захар.
2
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи 2
Отстраняват се от огъня и се разбъркват добре с 2 с. л. мед и 1 с. л. дижонска горчица.
3
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи 3
Полученото конфи се овкусява с редукция на тъмен балсамов оцет.
4
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи 4
Телешкото бонфиле се запържва равномерно от двете страни, като се поръсва със зехтин, сол и черен пипер.
5
Телешки ростбиф с конфи и сини сливи 5
Готовото филе се разрязва на филии и се полива с конфи и малко редукция от балсамов оцет .
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: