Телешки роладини с цвят от лавандула

Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2010
Телешки роладини с цвят от лавандула
 
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
8 цвята от лавандула
8 връхчета от розмарин
100 г прошуто на ленти
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за печенето
цветчета лавандула и стръкчета розмарин за украса
4 смокини от сладко
1 ч. л. стрита суха лавандула
4 жълтъка
1 с. л. галета


Начин на приготвяне:
1
Смокините се режат на кубчета, към тях се прибавят стритата лавандула, жълтъците и галетата.
2
Филетата се разтварят и се начукват, за да са удобни за увиване. Поръсват се със сол и пипер. Намазват се с плънката, завиват се на рулца и се запържват в зехтина за 1–2 минути.
3
Когато рулата са полуготови, се завиват с лентите прошуто и се запичат в намазнена тава за около 4 минути в предварително загрята на 210 градуса фурна. Сервират се, украсени с цветчета от лавандула и стръкчета розмарин.


Съвет:
Ястието може да се гарнира с парченца смокини, нарязани на полумесеци.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: