Телешки ребра с пюре от пащърнак

Много апетитни, поднесени с богата гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра
200 мл тъмна бира
30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 стрък лимонова трева
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус
олио за мазане

за гарнитурата:
1 кг пащърнак
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
50 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки ребра с пюре от пащърнак
Лимоновата трева се начуква и се смесва в купа с нарязания на кубчета лук, целите скилидки чесън, соса „Шрирача“, доматения концентрат, бирата, 300 мл вода, мащерката и магданоза.
2
Телешки ребра с пюре от пащърнак 2
Сместа се разбърква и се изсипва в тава.
3
Телешки ребра с пюре от пащърнак 3
Месото се намазва с олио и се овкусява със сол и черен пипер. Слага се върху скара.
4
Телешки ребра с пюре от пащърнак 4
Скарата се поставя над тавата.
5
Телешки ребра с пюре от пащърнак 5
Тавата заедно със скарата и месото се завиват добре с алуминиево фолио. Ястието се пече 12 часа в загрята на 90–100 градуса фурна, без вентилатор.
6
Телешки ребра с пюре от пащърнак 6
След това месото се запича на грил програма във фурната за около 10 минути.
7
Телешки ребра с пюре от пащърнак 7
Сосът от тавата се редуцира. Прецежда се. Монтира се с масло.
8
Телешки ребра с пюре от пащърнак 8
Пащърнакът се бели и се реже на кубчета. Сварява се във вода с малко сол. Отцежда се и се пюрира.
9
Телешки ребра с пюре от пащърнак 9
Млякото се загрява и разбърква с маслото, настъргания пармезан, сол и черен пипер.
10
Телешки ребра с пюре от пащърнак 10
Пюрираният пащърнак се овкусява със сместа.
11
Телешки ребра с пюре от пащърнак 11
Месото се сервира с пюрето и соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: