Телешки медальони, обвити в бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2010
Телешки медальони, обвити в бекон
 
Необходими продукти:
1 кг телешко бонфиле
500 г пушен бекон
1 стрък селари (целина)
20 мл червено вино
1 с. л. сос “Уорчестър”
1 ч. л. морска сол
2 стръка мащерка
2 круши
3 с. л. мед
1 с. л. захар
1 с. л. маково семе
25 мл коантро


Начин на приготвяне:
1

Телешкото бонфиле се реже на медальони, които се увиват в нарязания на лентички бекон и се защипват с клечка за зъби. Потапят се в приготвената марината и се оставят да престоят около 20 минути.
 


2
Маринованите медальони се слагат на барбекю и се пекат по 8–10 минути от всяка страна.
3
В тиган се смесват медът, захарта, маковото семе и коантрото и се загряват, докато захарта се разтопи. С получената смес се поливат изпечените за по 5 минути на барбекю резени круши и се сервират като гарнитура към медальоните.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: