Телешки кюфтенца в сметаново-горчичен сос

Ароматни кюфтенца
Източник: анита_брейчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.02.2017
Телешки кюфтенца в сметаново-горчичен сос
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
500 г телешка кайма
1 яйце
3-4 с. л. галета
1 малка глава лук
1 морков
1 малък корен пащърнак
1 малък резен глава целина
1/4 стрък праз
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1/2 глава лук
8-10 гъби
40 г краве масло
1 с. л. люта горчица
1/4 ч. л. индийско орехче (настъргано)
1 ч. ч. зеленчуков бульон
200 мл сметана
1-2 ч. л. пшеничено нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
За кюфтенцата нарежете наедро лука, моркова, пащърнака, целината и праза.
2
Задушете ги в олиото, докато омекнат, като от време на време добавяте по малко вода. След като зеленчуците омекнат добре, ги отцедете (в случай, че има много течност) и ги смелете фино с блендер.
3
Изсипете ги в каймата, прибавете яйцето, галетата, сол и черен пипер. Омесете добре и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги в малко олио или ги изпечете във фурна.
4
За соса задушете наситнения лук и нарязаните натънко гъби в маслото.
5
Добавете горчицата, индийското орехче и бульона. Варете 5 минути и налейте сметаната. Кипнете за още 2-3 минути и сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода. Овкусете със сол и черен пипер.
6
Сложете кюфтенцата в соса и задушете ястието на бавен огън за още 5 минути.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: