Телешки кюфтенца с подлучен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2003
Телешки кюфтенца с подлучен сос
 
Необходими продукти:
250-300 г телешка кайма
1 яйце
1 стрък праз лук
1 ч. л. мащерка
600 г стерилизирани домати
4-5 скилидки чесън
1 глава лук
1 сушена чушка
стъбла от магданоз
1 ч. л. мащерка
4 с. л. олио
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с подлучен сос
Празът се нарязва надребно и се слага в каймата заедно с яйцето, мащерката и солта. Омесва се добре.
2
Телешки кюфтенца с подлучен сос 2
Лукът се нарязва и леко се задушава с 2 с. л. вода. След като водата се изпари, се сипва олиото. Пържи се около минута под капак.
3
Телешки кюфтенца с подлучен сос 3
След това се добавят сухата чушка, ситно нарязаните стерилизирани домати и магданоз. Залива се с 1/2 ч. ч. вода, подправя се с мащерка и сол на вкус.
4
Телешки кюфтенца с подлучен сос 4
От каймата се оформят кюфтенца, овалват се в брашното и внимателно се пускат в къкрещия сос. Скилидките чесън се счукват и се добавят 5 минути преди ястието да се оттегли от огъня. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: