Телешки кюфтенца с пържено зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2001
Телешки кюфтенца с пържено зеле
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешка кайма
1 яйце
1 стрък праз
2 с. л. нишесте
2 с. л. соев сос
1/4 ч. л. джинджифил
1 кг зеле
1 стрък праз
6 с. л. олио
5 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с пържено зеле
Каймата се омесва със соев сос, джинджифил, яйце, царевично (или оризово) нишесте и наситнената бяла част на праза. С навлажнени ръце се оформят кюфтенца.
2
Телешки кюфтенца с пържено зеле 2
На дъното на тенджера за варене на пара се поставят 2-3 листа от зелката, отгоре се редят кюфтенца и така, докато се запълни съдът. Вари се 30 минути.
3
Телешки кюфтенца с пържено зеле 3
Празът за гарнитурата се разрязва на 2, след това - на едри диагонали. Зелката се нарязва на едри парчета.
4
Телешки кюфтенца с пържено зеле 4
Празът се изсипва в сгорещено олио. След като промени цвета си, към него се прибавя зелето и се пържи 6-7 минути при непрекъснато бъркане. Овкусява се със соев сос. Зелето се изсипва в порционно плато и върху него се поставят кюфтенцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: