Телешки кюфтенца с боб

Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2003
Телешки кюфтенца с боб
 
Необходими продукти:
1 консерва кафяв фасул (500 мл)
1/2 глава кромид лук
1 зелена чушка
2 с. л. доматена салца
1 с. л. горчица
1 с. л. сос “Уорчестър” (соев сос)
500 г телешка кайма
1/2 глава кромид лук
3-4 стръка магданоз
1-2 щипки кимион


Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с боб
Лукът се реже наситно. Половината се поставя в йенски съд и се задушава в микровълновата фурна за 1-2 минути на максимална мощност.
2
Телешки кюфтенца с боб 2
Другата половина от лука се смесва с каймата, ситно нарязания магданоз, кимиона и солта и се размесва добре, след което се омесват кюфтенцата.
3
Телешки кюфтенца с боб 3
Кюфтенцата се подреждат в йенския съд върху задушения вече лук. Чушката се реже на фини колелца, които се слагат върху кюфтенцата и се овкусява с доматеното пюре и горчицата.
4
Телешки кюфтенца с боб 4
Посолява се, изсипва се консервата фасул заедно с течността и се пече на максимална мощност в микровълнова фурна 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: