Телешки котлети на тиган

С чесън, вино и прясна мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2012
Телешки котлети на тиган
 
Необходими продукти:
1 кг телешки котлети (от сукалче)
2 скилидки чесън
100 мл червено вино
100 мл телешки бульон
1 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
2–3 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки котлети на тиган

Месото се овкусява със сол, черен пипер и ситно нарязана мащерка.

 


2
Телешки котлети на тиган 2

Зехтинът и маслото се загряват в тиган, слагат се смачканите скилидки чесън, и когато овкусят мазнината, се изваждат.

 


3
Телешки котлети на тиган 3

Котлетите се запържват в мазнината от двете страни. Деглазира се с червеното вино, налива се телешкият бульон и се оставя 5–10 минути да къкри под капак.После се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: