Телешки кебап със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2003
Телешки кебап със зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г телешко месо
2 стръка праз
2 глави кромид лук
2 моркова
250 г замразен грах
1 сладка суха чушка
4 скилидки чесън
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
5 с. л. олио
1 ч. л. мащерка
2-3 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол
1 ч. л. сос "Уорчестър"


Начин на приготвяне:
1
Телешки кебап със зеленчуци
В дълбок съд се слагат нарязаните наситно праз, чушка и чесън, дафиновият лист, солта, черният пипер, мащерката и 3 с. л. олио. Разбърква се добре.
2
Телешки кебап със зеленчуци 2
Месото се нарязва на хапки и се оставя да отлежи в сместа една вечер (сухо мариноване). След това се изсипва в тиган с 2 с. л. нагорещено олио и се задушава на тих огън под капак.
3
Телешки кебап със зеленчуци 3
Когато сокът от месото се изпари, се поръсва брашното, добавят се нарязаните моркови и лук, доматеното пюре. Задушава се 20 минути на тих огън. След това се посолява, прибавят се грахът и сосът "Уорчестър" и се оставя още 5 минути на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: