Телешки кебап със сумак и патладжан на шиш

Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2010
Телешки кебап със сумак и патладжан на шиш
 
Необходими продукти:
700 г телешка кайма
2 патладжана
1 глава лук
1 ч. л. кимион
1 с. л. сумак
1 връзка магданоз
3 с. л. зехтин
1 лимон
сол и бял пипер на вкус
1 глава червен лук
5–6 чери доматчета


Начин на приготвяне:
1
Каймата се смесва в купа с наситнените лук и магданоз, кимиона, сумака, сол и пипер. Правят се дебели кебапчета и се нанизват на шиш.
2
Патладжаните се режат на шайби или кубчета, подходящи за набождане на шиш. Запържват се в зехтина до златисто и се редят на шиша заедно с кебапа.
3
Шишовете се пекат във фурна или на скара.
4

При поднасяне се сервират с резени лимон и се украсяват с шайби червен лук и чери доматчета.


 


Съвет:


Каймата за тази рецепта може да е и смес от телешко и свинско.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: