Телешки карета "Валентин"

Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2003
Телешки карета
 
Необходими продукти:
4 телешки карета (от контрафиле)
1 стрък праз лук
20 г масло
2 с. л. олио
1 шепа печурки
1 в. ч. бяло вино
1 с. л. брашно
1-2 щипки естрагон
1 ч. л. сол
1 ч. ч. пилешки бульон
2-3 с. л. (50 г) заквасена сметана


Начин на приготвяне:
1
Телешки карета
Каретата (с овална форма и дебелина 1 пръст) се начукват и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържат се на силен огън в предварително загретите олио и масло по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се и се оставят настрана.
2
Телешки карета
В същата мазнина за 2 минути се сотира нарязаният надребно лук. Добавят се печурките (на ивички), пържи се 3-4 минути на силен огън и се залива с виното. Когато виното се изпари, се поръсва брашното, разбърква се и се налива пилешкият бульон.
3
Телешки карета
Когато кипне, се прибавят естрагонът и сметаната. Връщат се каретата, ястието се задушава 1-2 минути, след което е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: