Телешки ивици с фасул и царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300-400 г телешки шол
200 г ориз
1 кубче пилешки бульон
4 с. л. олио
1 белтък
1-2 с. л. олио
1 ч. л. брашно
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 щипка сол
1 консерва червен фасул (300 г)
1 консерва царевица (300 г)
3-4 скилидки чесън
2-3 домата
1 зелена чушка
1 глава лук
листата от 1 стрък риган


Начин на приготвяне:
1
Телешки ивици с фасул и царевица
Ципата се отстранява и месото се нарязва напречно на мускулните влакна на шницели с дебелина 1 пръст. След това се нарязват на малки ивици и се слагат в дълбока купа заедно с продуктите за маринатата. Месото се мачка с ръце продължително, за да поеме добре подправките.
2
Телешки ивици с фасул и царевица 2
Добавят се белтък и брашно. Още веднъж се омесва и се маринова 15 минути, на студено. Ивиците се пържат на силен огън в предварително загрята мазнина за 3-5 минути, като се обръщат. Изваждат се в чиния.
3
Телешки ивици с фасул и царевица 3
В тенджерата, в която е пържено месото, се слагат наситнените лук и чесън. Пържат се 30 секунди и се добавят обелените и нарязани на кубчета домати. Задушават се на тих огън под капак.
4
Телешки ивици с фасул и царевица 4
След 1 минута се добавят нарязаната надребно чушка, царевицата и фасулът. Посолява се и се задушава 15-20 минути на слаб огън под капак. След това се подправя с риган. Къкри 2-3 минути, добавя се месото и се разбърква.
5
Телешки ивици с фасул и царевица 5
Кипват се 600 мл вода, стрива се бульонът, изсипва се оризът и се вари до готовност. Сервира се, като от сварения ориз се оформя канапе и върху него се сервира ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: