Телешки език с леща и зелен сос

Може да го поднесете както топъл, така и студен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за телешкия език:
1,2 кг телешки език
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна

за зеления сос:
30 г каперси
6 филета аншоа
1 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
1 скилидка чесън
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. бял балсамов оцет
1 с. л. ретро горчица
сол и черен пипер на вкус

за лещата:
250 г зелена леща
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки език с леща и зелен сос
Езикът се вари заедно с дафиновия лист, черния пипер, нарязания лук и скилидките чесън, до готовност – около 2 часа.
2
Телешки език с леща и зелен сос 2
Още топъл се обелва и се нарязва на парчета, а бульонът се запазва за друго ястие.
3
Телешки език с леща и зелен сос 3
Лещата се вари с клонките мащерка до готовност – около 20 минути, след това се отцежда.
4
Телешки език с леща и зелен сос 4
В сгорещения зехтин се запържват наситнените лук и чесън. Когато омекнат, се сипва и отцедената леща. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Телешки език с леща и зелен сос 5
Магданозът, босилекът, каперсите, аншоата и чесънът за соса се накълцват много добре.
6
Телешки език с леща и зелен сос 6
Смесват се с ретро горчицата, белия балсамов оцет, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.
7
Телешки език с леща и зелен сос 7
Парчетата език се поставят върху лещата и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: