Телешки джолан с кисело зеле в гювеч

Източник: Мария
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.01.2016
Телешки джолан с кисело зеле в гювеч
 
Необходими продукти:
1,2-1,5 кг телешки джолан
1 голяма кисела зелка
2-3 моркова
300 мл вода
250 г доматено пюре
2 с. л. червен пипер
2 с. л. черен пипер
2 големи глави лук
1 глава чесън
1-2 дафинови листа
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва наедро и се запържва за 3-5 минути, с много малко мазнина, само колкото да промени цвета си.

2
Зелето се нарязва, слага се в голям съд и се разбърква добре с останалите продукти и подправки.

3
На дъното на голям глинен гювеч се сипва половината зеле. Отгоре се слагат парчета месо и останалото зеле. Наливат се 300 мл студена вода и гювечът се похлупва. Може да сложите и повече вода, ако искате ястието да бъде с повече сос.

4
Гювечът се поставя в студена фурна и температурата се настройва на 250 градуса. Пече се 10-15 минути (или докато кипне).
5
След като ястието започне да къкри, температурата се намалява на 130-140 градуса. Пече се 4 часа, като на третия час фурната се отваря, за да сте сигурни, че ястието няма да се препече.
6
Гювечът се отхлупва и се добавят половината масло, черният и червеният пипер. Пече се още 30-40 минути без капак.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: