Телешки джолан с горски гъби

Отнема време, но си заслужава до последната хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан с кост на шайби
1 стрък праз
500 мл десертно червено вино
1 връзка мащерка
3 моркова
100 г глава целина
3 скилидки чесън
4 с. л. олио
3 дафинови листа
сол и пипер меланж на вкус

за гъбите:
1 кг горски гъби
50 г краве масло
1 с. л. олио
50 мл бяло вино
3-4 стръка мащерка
4 скилидки чесън
1 стрък праз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки джолан с горски гъби
Шайбите месо се запечатват в 2 с. л. сгорещено олио от двете страни закратко, като се овкусява със сол и пипер.
2
Телешки джолан с горски гъби  2
Празът и морковите се почистват и се нарязват на шайби. Целината се реже наедро. В съда с останалото олио се запържват празът, морковите и целината. Добавя се и чесънът.
3
Телешки джолан с горски гъби  3
В тава се слагат зеленчуците и месото. Налива се виното и се подправя с дафиновия лист, мащерката, зърна пипер меланж. Сипват се 500 мл вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за 20 минути. След това се намалява на 150 без вентилатор и се пече 6 часа.
4
Телешки джолан с горски гъби  4
Гъбите се почистват и нарязват наедро. Чесънът и празът се настиняват и се запържват в маслото и олиото. Добавят се гъбите и мащерката и щом гъбите се запържат, се налива виното. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Телешки джолан с горски гъби  5
Месото се сервира с гъбите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: