Телешки джоб в червено вино

Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко контрафиле
200 мл червено вино
20 мл винен дестилат
черен пипер и сол на вкус
200 г орехови ядки
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
2 стръка копър
1 щипка джоджен
100 г бейби моркови
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Телешки джоб в червено вино
Лукът се нарязва наситно, морковът - на малки кубчета. Задушават се в олио. Чесънът се нарязва и се добавя към плънката заедно със смлените орехи. Месото се почиства от ципите и се начуква. В средата на получената пържола се поставя част от плънката.
2
Телешки джоб в червено вино 2
Месото се затваря във формата на джоб и се пържи от двете страни, след което се фламбира с винения дестилат. Накрая се задушава с виното.
3
Телешки джоб в червено вино 3
Приготвя се гарнитурата, като зехтинът се нагрява и в него се сотират морковите и чесънът. Посолява се.
4
Телешки джоб в червено вино 4
В порционна чиния се слага като канапе листо от китайско зеле, до него се поставя месото, полива се със соса, получен от фламбирането, и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: