Телешки дроб с портокалов сок

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 19.05.2015
Телешки дроб с портокалов сок
 
Необходими продукти:
800 г телешки дроб
90 г краве масло
4 портокала
280 мл телешки бульон
1 с. л. пресен див лук (нарязан)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте по-голямата част от маслото в дълбок тиган и запържете нарязания дроб.
2
Извадете дроба от тигана и го запазете топъл.
3
Почистете тигана от мазнината и сипете вътре сока от два портокала.
4
Малко след това налейте и бульона и добавете сол и черен пипер на вкус.
5
Щом сместа кипне, пуснете вътре обелените и нарязани парчета от останалите 2 портокала.
6
Когато портокаловите резени променят цвета си, ги извадете и ги наредете върху дроба.
7
Дръпнете тигана от огъня, прибавете останалото масло към соса и овкусете по желание.

8
Сервирайте дроба с портокаловите резени и соса, като поръсите всичко с нарязан наситно див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: