Телешки дроб по венециански

Красиво и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за дроба:
700 г телешки дроб
60 г краве масло
40 мл зехтин
4 глави лук
1 стрък салвия
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус

за полентата:
250 г царевичен грис (за качамак)
70 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
1,1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб по венециански
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в половината от маслото и от зехтина, като се посолява.
2
Телешки дроб по венециански 2
Овкусява се с оцета и се готви, докато омекне и започне да се карамелизира. Изважда се.
3
Телешки дроб по венециански 3
Дробът се реже на кубчета и се запържва в същия съд в останалите масло и зехтин.
4
Телешки дроб по венециански 4
Прибавят се наситнената салвия, лукът, сол и пипер на вкус.
5
Телешки дроб по венециански 5
Бульонът и маслото за полентата се кипват.
6
Телешки дроб по венециански 6
Сипва се сместа за качамак, подправя се със сол и черен пипер и се готви при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
7
Телешки дроб по венециански 7
Поръсва се с настъргания пармезан и се разбърква.
8
Телешки дроб по венециански 8
Дробът се сервира върху полентата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2022
Прилагам снимка, защото виждам, че на предния ми коментар не е излязла
3.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2022
Супер рецепта! Стана много вкусно и телешкия дроб беше много сочен!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2018
Стана много вкусно, но дроба ми беше жилав. Явно съм го пържила твърде дълго. Ще пробвам пак
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Аз полентата я пропуснах,но дробът стана много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: