Телешки бульон от печени кости

Истинският бульон е домашният бульон
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тръбни кости
1 моков
1 стрък праз
1 дафинов лист
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Телешки бульон от печени кости
Костите се цепят надве и се слагат в тава заедно с нарязаните наедро морков и праз.
2
Телешки бульон от печени кости 2
Пекат се за около 1 час и 30 минути в предварително загрята на 220 градуса с вентилатор фурна, като периодично се обръщат.
3
Телешки бульон от печени кости 3
След това костите и зеленчуците се прехвърлят в дълбока тенджера.
4
Телешки бульон от печени кости 4
Налива се вода, колкото да ги покрие, добавят се дафиновият лист, мащерката и обелените скилидки чесън и се вари 3 часа на слаб огън, като се отпенва. При необходимост се долива още вода.
5
Телешки бульон от печени кости 5
Готовият бульон се прецежда през марля, а мазнината на повърхността се отделя.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: