Телешка яхния с портвайн

Много ароматно ястие, което, в комбинация с хрупкав хляб и чаша вино, доставя невероятна кулинарна наслада
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка
4 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
30 мл олио
100 мл „Портвайн“
200 г кафяви печурки
2 малки глави лук
3 скилидки чесън
кората от 1 портокал
400 г картофи
200 г моркови
4 стръка мащерка
4 листа салвия
200 г замразен грах
150 г балучка


Начин на приготвяне:
1
Телешка яхния с портвайн
Месото се реже на едри кубчета, които се овалват в брашното. Месото се изтупва от излишното.
2
Телешка яхния с портвайн  2
Лукът и чесънът се наситняват. Загрява се олиото и в него се запържва месото от всички страни. Изважда се.

3
Телешка яхния с портвайн  3
В същият съд се запържват лукът и чесънът.
4
Телешка яхния с портвайн  4
Сипва се виното и щом алкохолът се изпари, се наливат 800 мл вода. Добавят се настръганата кора от портокал, мащерката и се връща месото.
5
Телешка яхния с портвайн  5
Накрая се подправя със салвията. Готви се около 1 час на слаб огън, докато месото започне да омеква. Картофите и морковите се белят и се режат на кубчета с размер 1-2 см. Гъбите се режат на едро.
6
Телешка яхния с портвайн  6
Добавят се картофите, морковите, гъбите, и балучката. Оставя се да се готви под капак до готвност на зеленчуците и месото.
7
Телешка яхния с портвайн  7
Накрая се слага грахът и се готви още 5 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
Аз нямах портвайн и използвах червено сухо вино. Стана страхотно с едва доловим сладък привкус (от портокаловата кора). Препоръчвам да опитате!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
интересно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: