Тайландско пилешко къри

Тайландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
250-300 мл кокосова сметана
2-3 скилидки чесън
1 люта чушка
1 патладжан
7-8 листа босилек
2-3 листа от лимон „Кафир”
2-3 с. л. олио
2 с. л. рибен сос
1 с. л. зелено къри
1/2 с. л. захар
сварен ориз за гарнитура


Начин на приготвяне:
1
Тайландско пилешко къри
Зеленото къри се запържва за 1 минута в олиото.
2
Тайландско пилешко къри 2

Добавят се 2 с. л. от кокосовата сметана и се бърка, докато кърито остане на мазнина.


3
Тайландско пилешко къри 3
Пилешките гърди се нарязват и се слагат при кърито.
4
Тайландско пилешко къри 4
Останалата част от сметаната се разтваря в 200 мл вода и се сипва заедно с пилешкото месо в тенджера.
5
Тайландско пилешко къри 5
Патладжанът се нарязва на кубчета, оставя се да престои в студена вода и се прибавя към сместа, след като бульонът кипне.
6
Тайландско пилешко къри 6
Вари се 5-10 минути на тих огън и се овкусява с рибения сос, лютата чушка, захарта, солта, лимоновите листа и босилека.
7
Тайландско пилешко къри 7
Ястието се сервира поръсено с наситнен чесън и гарнирано със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: