Тайландско пиле със зелено къри

Гост: Кимбърли Хартман, директор на "Оксфорд бизнес груп" за България и Румъния
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл кокосово мляко
300 г пилешки гърди
100 г жасминов ориз
100 г зелен фасул
3-4 скилидки чесън
3-4 люти чушки
3 пера зелен лук
2 с. л. олио
1 ч. л. лимонова трева (кората от 1 лимон)
1 ч. л. пресен кориандър (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. сух босилек


Начин на приготвяне:
1
Тайландско пиле със зелено къри
Лютите чушки се почистват от опашките и връхчетата и се слагат в блендер.
2
Тайландско пиле със зелено къри 2
Добавят се нарязаният лук, скилидките чесън, кориандърът, лимоновата трева, куркумата, кимионът.
3
Тайландско пиле със зелено къри 3
Налива се олиото, сипва се малко вода (около 50 мл) и всичко се смила.
4
Тайландско пиле със зелено къри 4
Сместа се пресипва в тиган, нагрява се и се редуцира, докато течността се изпари.
5
Тайландско пиле със зелено къри 5
Пилешкото месо се нарязва на парчета и се прибавя към соса.
6
Тайландско пиле със зелено къри 6
Сипва се и зеленият фасул и се разбърква добре.
7
Тайландско пиле със зелено къри 7
Накрая се наливат 300 мл от кокосовото мляко и се оставя да поври.
8
Тайландско пиле със зелено къри 8
Останалото кокосово мляко се налива в тенджера заедно с 300 мл вода, добавя се оризът и се сварява.
9
Тайландско пиле със зелено къри 9
Свареният ориз се сипва в порционна чиния, върху него се слага пилешкото месо, поръсва се с босилек и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: