Тайландски бананов кейк

Екзотичен бананов десерт с кокосов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2011
Тайландски бананов кейк
 
Необходими продукти:
1,2 кг банани
250 г оризово брашно
50 г пшеничено брашно тип 00
600 г захар
200 мл кокосово мляко
600 г кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Тайландски бананов кейк

Стърготините се накисват в 200 мл вода за 10 минути.


2
Тайландски бананов кейк 2

Бананите се намачкват и се смесват с двата вида брашно.


3
Тайландски бананов кейк 3

Захарта и млякото се разбиват до еднородна смес и се лагат при бананите.


4
Тайландски бананов кейк 4

Разбърква се и се добавят 3/4 от стърготините. Сместа се прехвърля във форма за печене.


5
Тайландски бананов кейк 5

Кейкът се пече покрит с фолио, в загрята на 130 градуса фурна за 1 час.


6
Тайландски бананов кейк 6

Когато е готов, се поръсва с останалите стърготини. Може да се консумира топъл и студен.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
26х26 см.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тавичката с какви размери е?
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вече всичко е налице :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Може ли да уточните типа на брашното.Благодаря,Ви предварително!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Искам да Ви поздравя за страхотните рецепти,които ни представяте!Бих Ви помолила на тази да въведете грамажа на кокосовите стърготини :) Благодаря предварително!Поздрави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: