Тайландска салата с яйца

Първо сварени, после изпържени до златисто и поднесени със сос и люта чушка
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 сварени и обелени яйца (размер L)
4 глави шалот
4 с. л. кафява захар „Демерара“
60 мл фиш сос
3 с. л. вода
2 с. л. олио
2 зелени люти чушки
1/2 връзка кориандър
олио за пържене на маслена баня

Бон Апети препоръчва:
Оризовото олио е универсално олио, което може да се използва във всичко - от салатни дресинги до пържене при висока температура. Съдържа витамини и антиоксиданти, нежно и леко. Може да помогне за понижаване на холестерола, засилва имунната система, бори се със свободните радикали
 

Начин на приготвяне:
1
Тайландска салата с яйца

Шалотът се нарязва наситно и се пържи в олиото, докато стане златист. Сваля се от огъня.

 


2
Тайландска салата с яйца 2

В купа се смесват фиш соса, захарта и водата. Разбърква се и течността се сипва с при лука. Съдът се връща на котлона и се оставя сосът леко да се сгъсти – около 5 минути.

 


3
Тайландска салата с яйца 3

Сварените яйца се пържат на маслена баня, докато станат златисти на цвят – за 5–10 минути и след това се отцеждат върху салфетка. Разрязват надве по дължина.

 


4
Тайландска салата с яйца 4

В чинии се разпределя сосът, върху него - яйцата, гарнира се с нарязани наситно люта чушка, без семките и кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: