Тайландска салата с пиле

Пълна с протеини
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.01.2016
Тайландска салата с пиле
 
Необходими продукти:
200-250 г пилешки гърди
1 скилидка чесън
1 1/2 ч. ч. зеле
1 ч. ч. червено зеле
1 ч. ч. моркови
1/4 ч. ч. зелен лук
1 с. л. зехтин
1/2 лайм
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 с. л. соев сос
1 с. л. оризов оцет
1 с. л. захар
1/2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1/2 люта чушка


Начин на приготвяне:
1
Поръсваме нарязаните на кубчета пилешки гърди със сол и черен пипер. Добавяме наситнения чесън и ги оставяме настрана.
2
Загряваме тиган на средна температураи и сипваме в него зехтин.
3
Когато зехтинът се загрее, добавяме нарязаните на хапки пилешки гърди и ги готвим, докато леко покафенеят (около 7 минути), като ги обръщаме. Нарязваме лайма на полумесеци. Изстискваме сока от едно парче лайм върху пилешкото месо и го оставяме да изстине.
4
В голяма купа за салата смесваме настърганите два вида зеле и моркови, и наситненият зелен лук.
5
В малка купа смесваме всички продукти за дресинга и ги разбиваме в блендер за около минута.
6
Добавяме пилето и дресинга към салатата и разбъркваме добре.


Съвет:
Сервирайте салатата с нарязан на полумесеци лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: