Тай ориз с яйце

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Тай ориз с яйце
 
Необходими продукти:
250 г ориз
100 г стерилизиран зелен фасул
100 г азиатски гъби (мариновани)
100 г бейби царевички
1 зеленчуков бульон
4 яйца
2 с. л. соев сос
1 ч. л. чили на прах
1 ч. л. джинджифил
2 скилидки чесън
1 ч. л. кафява захар
2 листа босилек
1 с. л. сусамово олио
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Оризът се вари в подсолена вода или на пара.
2
В уок или дълбок тиган се сгорещяват олиото и зехтинът и се слагат зеленият фасул, гъбите и царевичките.
3
След около 2–3 минути се сипва разтвореният в 100 мл вода бульон. След като изври, се добавя свареният ориз.
4
В единия край на тигана се чукват яйцата и енергично се разстилат максимално, за да се запържат равномерно и станат „на парцали”.
5
Разбърква се добре с ориза и зеленчуците и се овкусява със соевия сос, чилито, накълцаните наситно джинджифил и наситненият чесън и кафявата захар. Бърка се още около 2 минути и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: