Татлии

Добре познат десерт в някои региони на страната
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2012
Татлии
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 г краве масло

за сиропа:
500 г захар
500 мл вода
сокът от 1/2 лимон (1 ванилия)


Начин на приготвяне:
1
Татлии

От брашното и маслото (на стайна температура) се замесва меко, хомогенно, сипкаво тесто.  Меси се дълго, докато се поеме хубаво мазнината.

 


2
Татлии 2

Оформят се 6 големи кебапчета, които се слагат в тава с незалепващо покритие. Притискат се отгоре, така че да се сплескат и да се получи елепсовидна форма.

 


3
Татлии 3

С вилица се правят шарки. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.

 


4
Татлии 4

Водата и захарта за сиропа се слагат в касерола на огъня и се вари до разтварянето на захарта и получаването на леко гъст сироп. Прибавя се лимоновият сок.

 


5
Татлии 5

Татлиите се оставят да се охладят и се заливат с топлия сироп (не трябва да е горещ). Оставят се да поемат течността за 24 часа).


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
От обратната страна на татлията с пръст натискаме в центъра и след това редим в тава.Това го правим с цел при поливане със сиропа и долната повърхност да поеме .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: