Тас кебап

Кулинарен спомен от детството на Стоян
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2023
Тас кебап
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. ориз „Басмати“
2–3 глави лук
1–2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
200 г домати от консерва
2 с. л. краве масло
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на зърна на вкус
1 връзка магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тас кебап

Месото се нарязва на кубчета и се запържва на висока температура в предварително загрятото олио.


2
Тас кебап 2

След като месото се запържи, се изважда от мазнината и в нея се слага ситно нарязаният лук.


3
Тас кебап 3

Когато лукът се запържи до прозрачност, се прибавят скълцаният чесън, брашното, червеният пипер и пасираните домати от консерва. Овкусява се с дафиновите листа, захарта, сол и черен пипер.


4
Тас кебап 4

След като се получи хомогенна смес, се връща месото, сипва се вода, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.

5
Тас кебап 5

Оризът се запържва в маслото. Сипва се вода в съотношение с ориза 3 към 1 и се вари на слаб огън.


6
Тас кебап 6

Ястието се сервира в подходящи чинии, като по средата на всяка чиния се слага от ориза, а отстрани се залива с кебапа. Накрая се поръсва с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2018
На мен ми се стори малко .. "посен" този ориз в масло, за това му сложих малко подправки, за да има вкус.
11.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2017
Единственият недостатък на тази рецепта е,че накрая стават САМО две порции :)
10.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2016
:)
9.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2016
Много вкусно! :)
8.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: