Тартар с червено цвекло и лаврак

Сварено цвекло, поднесено със сметанов сос с хрян и горчица и с мариновано филе от лаврак
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2006
Тартар с червено цвекло и лаврак
 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло
1 щипка сол
1/2 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. горчица
4–5 с. л. растителна сметана
1 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
4–5 стръка копър
сок от 1/2 лимон
2 с. л. сок от портокал
1 лаврак
1–2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Тартар с червено цвекло и лаврак
Цвеклото се сварява, обелва се и се нарязва на тънки филийки.
2
Тартар с червено цвекло и лаврак 2
Рибата се почиства, филетира се и кожата се отстранява. Нарязва се на тънки филийки, които се подреждат в тавичка.
3
Тартар с червено цвекло и лаврак 3
Лимоновият и портокаловият сок, наситненият копър, зехтинът, солта и черният пипер се разбъркват. С получената марината се полива рибата и се оставя да престои 20 минути.
4
Тартар с червено цвекло и лаврак 4
Продуктите за соса се разбиват в подходящ съд до получаването на хомогенна смес.
5
Тартар с червено цвекло и лаврак 5
Филийките цвекло се подреждат в порционна чиния, поливат се със соса и върху тях се слагат парчета риба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: