Тартар от сьомга с мус от горчица

Aвторска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 филета от сьомга
100 г прошуто
20 мл зехтин
3-4 стръка пресен лук
1/8 глава лук
2 пъдпъдъчи яйца
1 с. л. лимонов сок
черен пипер и сол на вкус
1-2 стръка магданоз
запържени листа босилек за украса
300 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тартар от сьомга с мус от горчица
Тавичка се покрива с готварска хартия и върху нея едно до друго се слагат три филета прошуто.
2
Тартар от сьомга с мус от горчица 2
Пекат се около 1 час при температура на фурната 120 градуса, за да се изсушат.
3
Тартар от сьомга с мус от горчица 3
Сьомгата се почиства от кожата и костиците, нарязва се на кубчета и се слага в купа заедно с наситнените пресен лук, стар лук и магданоз.
4
Тартар от сьомга с мус от горчица 4
Подправя се с черен пипер и сол на вкус, полива се с лимонов сок и зехтин, разбърква се и се оставя да престои.
5
Тартар от сьомга с мус от горчица 5
Яйцата от пъдпъдък се чупят и се сваряват за 2 минути в кипнала и овкусена с оцет вода. Когато се забулят, се прехвърлят в съд със студена вода.
6
Тартар от сьомга с мус от горчица 6
Половината сметаната (150 мл) се загрява в тенджера заедно с горчицата и се кипва.
7
Тартар от сьомга с мус от горчица 7
Овкусява се с черен пипер и сол, редуцира се за кратко и се оттегля от огъня. Оставя се да се охлади.
8
Тартар от сьомга с мус от горчица 8
Останалата сметана се разбива на сняг и се разбърква с охладената смес. Мусът се оставя да стегне в хладилник.
9
Тартар от сьомга с мус от горчица 9
Готварски пръстен се пълни до средата с тартар, слага се едно забулено яйцето, допълва се с тартар и се изважда внимателно.
10
Тартар от сьомга с мус от горчица 10
Отгоре се сипва 1 с. л. от муса, поставя се филия от изсушено прошуто и се украсява със запържени листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: