Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2009
Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран
 
Необходими продукти:
500 г риба тон (прясна, охладена или замразена)
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 стрък див лук
сокът от 1 лимон
50 мл зехтин
20 мл винен оцет
50 мл соев сос
4 домата
1 банан
1 с. л. кафява захар
1 к. л. къри
1 к. л. куркума
1 щипка шафран
1 глава червено цвекло
1 пакет салата микс
1 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
4 пресни смокини


Начин на приготвяне:
1
Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран
Рибата се нарязва наситно в купа. Прибавят се чушките, нарязани на кубчета, и наситненият див лук. Наливат се зехтинът, оцетът и соевият сос, овкусява се със солта и пипера, поръсва се с лимоновия сок, всичко се разбърква и се оставя да престои около 2 часа.
2
Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран 2
Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се запържват за кратко в сгорещения зехтин. Прибавя се бананът, също нарязан на кубчета, овкусява се със захарта, кърито, куркумата и шафрана и се оттегля от огъня.
3
Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран 3
Цвеклото се бланшира във вряща подсолена вода за около 7 минути, след това се нарязва на фини шайби (около 2 мм). Салатата се нарязва наедро и се овкусява със зехтина, сол, пипер и лимоновия сок.
4
Тартар от риба тон с компот от банан и домат с шафран 4
В подходяща чиния за сервиране се поставя метален пръстен, в него се сипва от тартара и той се отстранява. Около тартара се сипва от компота. В другия край на чинията етажирано се подрежда салатата, като първо се слага цвеклото, след това – от нарязаната салата, цвекло, салата и се завършва с цвекло. Смокините се нарязват на четири и с тях се декорира ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: