Тарталети с ягодов крем

Красив десерт с пресни ягоди
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.01.2025
Тарталети с ягодов крем
 
Необходими продукти:
за тесто:
150 г масло
250 г брашно
1 щипка сол
1 яйце

за ягодовия крем:
28 бр. ягоди
16 с.л.
12 с.л. вода
3 с.л. царевично брашно
2 с.л. царевичен сироп
2 с.л. ягодов желатин

за украса:
3 бр. ягоди


Начин на приготвяне:
1
Маслото се нарязва на кубчета и се претрива с пръсти с брашното и солта. Щом се получат трохи, се прибавя яйцето и се разбърква добре. Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.
2
След това се разточва върху набрашнен плот и с него се покриват дъното и стените на 6 форми за тарталети. Покриват се с хартия за печене и се наръсват с морска сол – за тежест.
3
Основите се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това хартията със солта се маха и се допичат за още 5 минути.
4
За кремът пресните ягоди се пасират в кухненски робот или блендер.
5
В тенджера на слаб огън се смесват захарта, водата, царевичния сироп и царевичното нишесте. Добавят се пасираните ягоди и се готви, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато.
6
Тенджерата се маха от огъня, добавя се ягодовия желатин и ягодовия крем се разбърква. Прецежда се през сито, за да се отстранят семената и остатъчните бучки от желатина или от царевичното нишесте.
7
Ягодовият крем се разпределя в готовите мини тарталети и се прибират в хладилника да се охладят за поне 2 часа.
8
Ягодите за украсата се режат на две и се поставя по една половина в средата на готовите тарталети преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


BoyanBoev1994 се регистрира в сайта.
Симона се регистрира в сайта.
Нина М. се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: