Тарталети с шоколад и смокини

Неустоимо изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
310 г брашно
150 г краве масло (студено)
100 г пудра захар
20 г смлени бадеми
1 яйце
1 щипка сол

за гарниране:
500 г смокини
300 г крем сирене
150 г бял шоколад
20 г краве масло
30 мл тъмен балсамов оцет
кафява захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тарталети с шоколад и смокини
Брашното се разбърква със смлените бадеми, захарта и солта. Добавя се маслото, нарязано на едри кубчета, и се претрива с ръце, докато се получат трохи.
2
Тарталети с шоколад и смокини 2
Чуква се яйцето и отново се разбърква за кратко, така че да се получи тестена топка. Покрива се с фолио и се прибира в хладилник, за да стегне.
3
Тарталети с шоколад и смокини 3
След това се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, с която се покриват форми за тарталети с подвижно дъно.
4
Тарталети с шоколад и смокини 4
Върху тестото във формите се слага хартия за печене и морска сол, и основите на тарталетите се пекат за около 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Хартията и солта се махат и тестените основи се допичат за още 2 минути. Оставят се да се охладят напълно.
5
Тарталети с шоколад и смокини 5
Шоколадът се разтопява и с част от него, съвсем тънко, се намазват тестените кошнички. Прибират се обратно в хладилника, за да стегне шоколадът. По този начин тестото няма да се овлажни и да омекне от крема и плодовете. Останалият разтопен шоколад се разбърква с крем сиренето.
6
Тарталети с шоколад и смокини 6
Смокините се режат на лодки, поръсват се парченца масло и със захар и се поливат с балсамовия оцет. Пекат се около 12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Тарталети с шоколад и смокини 7
Тарталетите се пълнят с крема и се гарнират с охладените печени смокини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: